Geschiedenis

Grenslandevent

Het eerste event in de geschiedenis van het Budels Geocachers Gilde vindt plaats op 11 september 2010. Op het terras van Partycentrum De Cranehoeve was het een gezellige boel.


Grenslandevent ’11

Naar aanleiding van de vele positieve reacties van het eerste Grenslandevent heeft het Budels Geocachers Gilde besloten om in 2011 wederom een event te organiseren. Dit jaar op een nieuwe lokatie bij Café-Zaal De Wielerbaan, waar we nog jaren zullen terugkomen.

Oost, west, thuis, best ...
“Oost, west, thuis, best”

De nieuwe caches worden voor het eerst als onderdeel van een thema gemaakt. Zo was er een cache ten oosten van het event, eentje ten westen van het event en eentje op de eventlokatie zelf met een afsluitende bonus cache.


Grenslandevent ’12

Het 3e internationale Grenslandevent staat in het teken van het thema …

Te_land_ter_zee_en_in_de_lucht_titel_1979_helder
“Te land, ter zee, en in de lucht”

Grenslandevent ’13

Het 4e internationale Grenslandevent wordt vooraf gegaan door een nacht-event met de spetterende cache Nacht van Ninox, die nu nog steeds een flink groeiend aantal favorieten mag genieten. Het is dus het eerste jaar dat er twee evenementen plaatsvinden in één weekend.

Bourgondisch
“Bourgondisch Budel”

Als onderdeel van het thema  wordt het event afgesloten met een heuse BBQ after-party.


Grenslandevent ’14

In 2014 vieren we ons lustrum! Dit jubileum wordt gevierd met het thema van de feestdagen. We ontwerpen een eigen logo en maken een bijbehorende website.

Grenslandevent logo geel

Daarnaast  organiseren we een compleet Grenslandevent feest-weekend met maar liefst 5 events:

Voor het eerst wordt er ook een kampeerterrein geregeld zodat bezoekers aan onze evenementen kunnen blijven overnachten. Het was druk maar erg gezellig tot in de kleine uurtjes!


Grenslandevent ’15

Vrijwel direct na ons feestweekend wordt een nieuwe datum en een nieuw thema bedacht voor het jaar 2015. Daarnaast wordt wegens succes weer een camping geregeld, en ik mag uit ervaring zeggen dat camping “De Hoef” onze verwachtingen heeft overtroffen.

606_blow
“Sprookjes”

Samen met de hoofdlocatie op loopafstand was het wederom een geweldig weekend met 4 events:

Voor het eerst wordt er op het hoofdevent een gratis workshop voor beginners en een loterij georganiseerd. Ook dit bleek een succes!

Om onze uitbreiding aan vrijwilligers beter te representeren dopen we onze organisatie om tot Grenslandcachers.


Grenslandevent ’16

Wegens aanhoudend succes dit jaar weer meerdere dagen op onze kampeerplaats en het hoofdevent in inmiddels onze vaste café-zaal. Ook was er weer een vast thema:

875_eejjbjy32k
“Stripverhalen”

Zo is er …

Grootste nieuwtje dit jaar is ons rode Grenslandeventshirt met logo (en eigen tekst in de voorverkoop).


Grenslandevent ’17

Een fantastisch 8e editie volgens het inmiddels vaste recept: drie dagen gezelligheid!

“Fantasie”

In het thema hebben we:

  • Op vrijdagavond The Never-Ending Quiz waarbij teams strijden voor een hoofdprijs
  • Op zaterdag het hoofdevent uiteraard bij De Wielerbaan met nieuwe caches, workshop, loterij en een winkeltje. Naast aankondigingen in lokale kranten kwam er dit jaar ook een fotograaf en een redacteur van Eindhovens Dagblad langs om een verslag te maken.
  • Op zondagochtend een ontbijtevent waarna we in de middag weer kunnen klimmen.

Grenslandevent ’18

In het voorjaar hadden we een opwarmertje in de vorm van een CITO event. Op 3 maart deden we iets terug voor de prachtige natuur die ons al zoveel mooie avonturen heeft gegeven.

Dit jaar besluiten we om een nieuwe lokatie te proberen. Camping Riestenblik is groter en heeft meer voorzieningen. Naast alle activiteiten op 1 plek, hoeven we ook geen kampeerders teleur te stellen. Daarnaast kunnen we stellen dat de samenwerking met de beheerder ook buitengewoon goed verliep.

“Spelletjes”

Het recept is inmiddels vertrouwd:


Grenslandevent ’19

Dit jaar worden er twee extra evenementen georganiseerd op weg naar het 10-jarig jubileum …

Alle activiteiten tijdens het Grenslandevent weekend vinden wederom plaats op Camping Riestenblik in Leende. Naast het vertrouwde recept worden ook dit wekend weer extra’s georganiseerd.

  • Op vrijdag is de frietwagen weer aanwezig, waarna we weer een leuke quiz houden. Teams kunnen strijden om een ereplaats in onze “hall of fame”.
  • Op de zaterdag is het traditionele geocaching evenement. Als extra’tje wordt een geocoin gelanceerd die in beperkte oplage in antiek zilver en goud verkrijgbaar is. Ook kun je deelnemen aan de fiësta-grill; onbeperkt genieten van broodjes met vlees. Als slot nog een feestavond met een hilarische talentenshow “Grensland got Talent”.
  • Op zondag de inmiddels beroemde afsluiter met brood, spek en eieren.


Wat zijn jouw herinneringen aan het Grenslandevent door de jaren heen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.